Voorwaarden (koppeling met) Touroperators

Tommy 2.0 heeft bij de ontwikkeling van deze module gekeken hoe de markt zich ontwikkelt. Op basis hiervan hebben we ervoor gekozen om een module te ontwikkelen waarin de volgende 2 opties niet aanwezig zijn:

  • Allotments; dit is erg bewerkelijk en door de mogelijkheid om te koppelen met uw belangrijkste verkoopkanalen  voegt dit niets meer toe in de verwerking.
  • Factureren aan een verkoopkanaal; de meeste touroperators sturen u een factuur voor de afrekening. In Tommy 2.0 kunt u een controlelijst draaien van de boekingen per verkoopkanaal per periode voor de controle van facturen. In Tommy 2.0 leggen we derhalve geen bemiddelingsprovisie vast voor een touroperator.

Tommy 2.0 bied u een koppeling met diverse touroperators aan via de channelmanager Nextpax. Hier kunt u zien met welke partijen Nextpax een koppeling verzorgt: Partners Nextpax.

De touroperators bieden uw aanbod aan op hun website. Via de koppeling ontvangen de touroperators uw accommodatietypes (inclusief afbeeldingen en omschrijving), beschikbaarheid en prijzen. Deze tonen ze op hun website. Indien de gast een boeking maakt komt deze automatisch in Tommy 2.0 terecht. U kunt de touroperator module inrichten met diverse instellingen. Bijvoorbeeld de perioden welke beschikbaar wilt stellen voor de touroperators. In de uitleg Touroperator module leest u hier meer over.

Kosten

De kosten voor de koppeling bedragen € 15,- per maand (0-50 eenheden) en € 30,- per maand indien u meer dan 50 eenheden heeft. Deze kosten worden via uw abonnement jaarlijks gefactureerd.

Voor bepaalde touroperators rekent Nextpax een provisie bedrag. Hiervoor gaat u een overeenkomst aan met Nextpax. Deze provisie wordt door Nextpax aan u gefactureerd. Indien u gebruik wilt maken van de koppeling kunt u contact opnemen met Tommy, wij regelen de contracten met u.

 

Garantie op succesvolle werking koppeling touroperators

Voor een succesvolle koppeling dient uw Tommy 2.0 implementatie aan een aantal voorwaarden te voldoen.

Accommodaties

Alleen Verhuuraccommodaties kunt u via de koppeling aan de touroperators aanbieden. 

Prijsberekening

De accommodaties dienen één van de onderstaande prijsberekeningen te gebruiken:

- per dag/nacht
- prijs per x-aantal nachten

NB: condities of extra prijsregels worden niet doorgegeven aan de koppeling !

De prijzen worden per accommodatiesoort doorgegeven, u kunt dus geen verschillende tarieven per locatie doorgeven. Ook kunnen de extra persoonstarieven niet worden doorgestuurd.

Aarrangementen

De koppeling ondersteunt geen Arrangementen

Periodes

Veelal hanteren de touroperators de volgende periodes:
- Week
- Midweek
- Weekend

Bij een aantal touroperators kunt u ook uw accommodatietypes per x-aantal nacht(en) aanbieden.

De Periode overgang dient één van de onderstaande instellingen te hebben:
- Exact per dag
- Periode sprong

Doorgiftetermijn:

Prijzen en beschikbaarheid worden altijd tot en met 31-12 van het eerstvolgende boekjaar doorgegeven. Dus per augustus 2018 wordt er beschikbaarheid doorgeven tot en met december 2019.

Artikelen

De artikelen dienen één van de volgende rekenwijzen te hebben:
- Vast bedrag
- Prijs per persoon
- Percentage verblijfskosten
- Prijs per dag / nacht
- Toeristen belasting
- Borg

Voor aantal touroperators waaronder Booking.com geldt dat alléén automatische artikelen (dus verplicht gekoppeld) meegenomen worden in de reserveringen.

Persoonscategorieën
De touroperators maken standaard gebruik van 3 persoonscategorieën. Derhalve dient u in Tommy 2.0 deze persoonscategorieën te labelen:

- Babys 0 - 1       --- label: baby
- Kinderen 1 - 17 --- label: child
- Volwassen 18+  --- label: adult

Verzamelboekingen
De koppeling ondersteunt (nog) geen verzamelboekingen. Boekt de gast 2 of meer locaties, dan komen deze in uw account binnen als 2 of meer afzonderlijke boekingen.

Kortingen:

Alleen kortingen die aan onderstaande voorwaarden voldoen kunnen worden verwerkt:

  • Alleen prijsberekeningen met een kortingspercentage, korting per dag / nacht of vaste korting
  • Alleen kortingen met omslaan per dag
  • Alleen kortingen per accommodatie of accommodatiegroep en niet per locatie
  • Niet als de korting voor een specifieke persoonscategorie geldig is (dus bijvoorbeeld Seniorenkorting)
  • Kortingen mogen niet gecombineerd worden
  • Geen korting die wordt berekend over netto verblijfskosten.
  • Korting mogen niet overlappen (dit betekent dat als er een korting is van 1/7 t/m 20/7 en een andere korting van 14/7 tot 31/7, dan zal eerst de korting van 1/7 t/m 20/7 worden berekend en daarna 21/7 t/m 31/7. De kortingen wordt achter elkaar geplakt, nooit over elkaar heen)
  • Condities op kortingen worden niet doorgegeven aan de koppeling.
Login
Wachtwoord vergeten?