Menu

Gebruiksvriendelijk reserveringssysteem B&B

Voor een volgeboekte B&B, zonder dat het u tijd kost

Wilt u meer gasten in uw B&B krijgen, maar tegelijkertijd minder tijd kwijt zijn aan het registreren van alle boekingen? Dan is het reserveringssysteem voor B&B van Tommy Booking Support precies wat u zoekt. Ons systeem:

 • is overzichtelijk
 • bespaart u tijd 
 • geeft u alle controle

Bovendien is ons systeem speciaal voor recreatiebedrijven zoals B&B's ontworpen. Wij weten dan ook precies wat u nodig heeft. 

Waarom is een reserveringssysteem handig voor uw B&B?

Misschien vraagt u zich af waarom u überhaupt een reserveringssysteem voor uw bed & breakfast nodig heeft. U krijgt immers al boekingen binnen? Het afhandelen van die boekingen kan echter veel sneller met Tommy. En bovendien blijkt uit onderzoek dat steeds meer Nederlanders hun verblijf online boeken. Het is dan ook handig als u een online boekingssysteem voor uw B&B heeft, want veel vakantiegangers hebben daar behoefte aan. Bovendien vergroot u het aantal rechtstreekse boekingen als er eenvoudig via uw eigen website kan worden geboekt. Dit voorkomt weer hoge provisiekosten aan tussenpartijen.

Dat onderzoek werd in 2018 gedaan door het CBS. De uitkomst: twee derde van alle vakantiegangers boekt hun vakantie online. Bovendien wordt 55% van alle boekingen rechtstreeks via de website van de aanbieder gemaakt, dus zonder tussenpartij. Dat betekent dat veel vakantiegangers via uw eigen website zullen boeken in plaats van via bijvoorbeeld booking.com.

Wilt u deze vakantiegangers overtuigen om bij u te boeken? Dan is een goed werkend reserveringssysteem voor uw bed&breakfast onmisbaar. En dat beseffen ruim 800 andere recreatieondernemers ook, want zij maken al gebruik van Tommy Booking Support.

De voordelen van ons reserveringssysteem b&b

Voor uw gast:

 • Men kan eenvoudig én snel online reserveren in ons overzichtelijke systeem.
 • Ons systeem toont duidelijk de prijsopbouw en totaalprijzen, waardoor gasten precies weten waar ze aan toe zijn.
 • Het is zelfs mogelijk hun favoriete kamer te boeken via de interactieve plattegrond. 

Voor uzelf: 

 • Meer boekingen van mensen die uw website bezoeken.
 • Het systeem houdt automatisch bij welke kamers wanneer bezet zijn. Dat bespaart u veel tijd.
 • U behoudt de controle over het hele boekingsproces.
 • U kunt snel en simpel reserveringen bevestigen, factureren en betaalherinneringen versturen.
 • U kunt de boekingsresultaten eenvoudig printen.

Ontdek wat klanten zoals u over ons zeggen

Reserveringssysteem b&b

Hoe werkt ons boekingssysteem voor uw B&B?

Allereerst is het goed om te weten dat Tommy Booking Support op elke website kan worden geïntegreerd. Zo zijn wij een goed boekingssysteem voor Wordpress, maar gaat Tommy perfect samen met het CMS van onze marketingpartner Prosuco. U kunt dus altijd ons boekingssysteem voor uw B&B gebruiken.

Bovendien kunt u kiezen uit verschillende boekingsmogelijkheden op uw website. Wilt u bijvoorbeeld een "zoek&boek"-knop op elke pagina of in het menu hebben staan? Daarmee kunnen websitebezoekers altijd de boekfunctie vinden. Maar u kunt ook op een pagina waar u uw kamer beschrijft een boekingsmatrix vertonen. Die matrix laat dan zien wanneer die specifieke kamer voor welke prijs te reserveren is.

U kunt deze opties natuurlijk ook combineren. 

Hoe het werkt voor uw gasten

Voor uw gasten werkt Tommy Booking Support als volgt: op uw website staan enkele boekingsmogelijkheden. In de boekingsmatrix of met de zoek&boek-functie kunnen ze zelf hun aankomst- en vertrekdatum invoeren. Daarna zien ze welke kamers nog beschikbaar zijn.

Maar niet alleen de beschikbaarheid wordt duidelijk weergegeven, ook de prijzen en zelfs prijsopbouw. U kunt namelijk diverse prijsinformatie toevoegen; zoals de kale verhuurprijs, meerprijs als een tweepersoonskamer door 1 gast wordt geboekt, toeristenbelasting en de eindschoonmaak. Dit wordt in een handig lijstje weergegeven, zodat uw gasten precies weten hoeveel ze moeten betalen.

Hoe het werkt voor u

Ons reserveringssysteem voor bed & breakfast biedt u veel mogelijkheden. U kunt allerlei extra opties kiezen, maar die ook uitvinken als u daar geen gebruik van wilt maken. Zo kunt u Tommy Booking Support helemaal naar uw wensen inrichten.

Allereerst kunt u voor elke kamer een apart ID aanmaken. Daardoor houdt ons systeem precies bij welke kamers wanneer vol zitten. Daarna kunt u bij elke kamer foto´s, kenmerken, een beschrijving en prijs toevoegen.

Of u kiest ervoor de prijs als prijsopbouw weer te geven. In dat geval vermeldt u bijvoorbeeld de kale verhuurprijs, de toeristenbelasting en de eindschoonmaak apart. Ons systeem berekent dan de totaalprijs en laat de volledige prijsopbouw aan de gasten op uw website zien.

En als een websitebezoeker eenmaal op "boeken" of "reserveren" heeft geklikt? Dan is die boeking nog niet definitief: u moet de reservering namelijk eerst nog goedkeuren. Zo behoudt u de controle. U krijgt onmiddellijk bericht van deze reservering. Zo kunt u rustig kijken of alle gegevens kloppen zonder dat de gast lang hoeft te wachten. Maar pas als u dit bevestigt, wordt de boeking definitief gemaakt. 

Het grootste voordeel van Tommy is misschien niet de controle, maar de tijd die u bespaart. Dus telefoontjes afhandelen, controleren of er nog kamers vrij zijn en de gast zelf een kamer uit te laten zoeken - dat doet ons reserveringssysteem B&B helemaal automatisch. Daardoor kunt u uw tijd en aandacht aan uw huidige gasten besteden. Dat is immers het leukste werk dat er is! 

Ontdek alle mogelijkheden van Tommy

Kunnen we u helpen?

Ervaar zelf het gemak, check wat er allemaal kan, ontdek hoe u efficienter kunt werken of meer omzet en online boekingen kunt genereren!

Doe het direct!

Laat uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op!