Wat vinden jullie van onze prijzen?

Geplaatst: 30-08-2022

Alle posts

Het is deze zomer één van de meest gestelde vragen aan ons: wat vinden jullie van onze prijzen? Gevolgd door: wat doen anderen? Hoeveel inflatiecorrectie moet ik toepassen? Hoe doen anderen dat met de energiekosten? Mogen/kunnen we die misschien apart berekenen?

Het samenstellen van de prijzen voor het nieuwe seizoen is voor menig ondernemer een hele lastige puzzel. In de recreatiebranche geldt er bovendien nog een extra handicap; het ondoorzichtig presenteren van prijzen, soms wel inclusief bijkomende kosten en soms weer niet. De consument staat daarbij regelmatig voor onaangename verrassingen. Niet voor niets kondigde de ACM onlangs aan hier strenger op toe te gaan zien. Gelukkig weten wij een aantal stukken van deze lastige puzzel alvast op de juiste plek te leggen. Scheelt u weer werk!

Wat vinden wij nou eigenlijk van de prijzen?

Het is een spagaat dit jaar: aan de ene kant móeten de prijzen omhoog, niet in de laatste plaats door de kostenstijgingen van energie, personeel, etc.. Aan de andere kant zien we de consument die steeds minder te besteden heeft. Bovendien merken we dat we een markt ingaan, waarbij met name het aantal aangeboden verhuuraccommodaties veel groter is dan de vraag.

Daarnaast heeft u te maken met andere marketingfactoren die van invloed zijn op uw situatie. Hoe maximaliseert u uw omzet zonder dat deze ten koste gaan van uw bezetting? Ons belangrijkste advies hierin is: stap af van de statische prijslijst en zorg dat uw prijzen dynamisch zijn. Bepaal uw bodem (!), en ga dan aan de slag met uw strategie: welke doelgroep past bij u, welke doelgroep bereikt u, op welk moment wilt u uw gast een aanbieding doen en op welk moment wilt en kunt u uw gast om een hogere prijs vragen? Onze marketingcollega’s van Prosuco denken graag met u mee over deze vraagstukken.

Een hoop aspecten dus om rekening mee te houden. Dat maakt het bepalen van de prijzen een flinke klus! Op dit vlak schieten wij u daarom graag te hulp met onze handige Dynamic Pricing tool. Een tool die een groot deel van de samenstelling van uw prijzen volledig automatiseert. Afhankelijk van uw bezettingsgraad én de periode tussen boekingsdatum en aankomstdatum, wordt de prijs automatisch verhoogd of verlaagd. In onze ogen een onmisbare tool voor iedere recreatieondernemer.

Wilt u er meer over weten? Vraag ons ernaar!

25-05-2022

Inchecken bushokje

De wens van Lammert Kleefstra (eigenaar camping Zeehoeve) om ‘minder werk aan het inchecken van gasten’ resulteerde in een wel héle originele manier om in te checken… 

Kunnen we u helpen?

Ervaar zelf het gemak, check wat er allemaal kan, ontdek hoe u efficienter kunt werken of meer omzet en online boekingen kunt genereren!

Doe het direct!

Laat uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op!